cum de

După ce am publicat pe facebook notița de 5 ani și un pic și-s fericită s-au întâmplat două lucruri.

(nu, nu am fost acceptată la Școala de comunicare de la Khastalia așa cum ați intui și-s fericită).

Unu – Am primit userul și parola pe desteapta.ro de la Yeti cred că imediat ce a terminat el de citit articolul.

Când primești de la șeful tău, faci, nu comentezi. Nu.

A fost un moment așa fain – una că nu mă așteptam, doi că nu mă așteptam deloc, trei că nici nu-mi trecea prin minte că s-ar putea întâmpla ca să mă aștept la asta și patru pentru că am primit de la el acest cadou.

Ca orice a-tehnică în loc să verific că e chiar pe bune logându-mă pe site, l-am întrebat de vreo trei ori dacă chiar e pe bune sau face bâză de mine (o expresie nou învățată care sună fain, un fel de <faci mișto de calitate de mine>). Cert e că era pe bune!

Doi – m-am simțit îndatorată motivată pentru că mi s-a părut uau ca în anul 2019 când oricine care dă scroll pe facebook se uită doar la video și la foto dacă-s cu pisici, să primesc la un text de aproape 2 pagini word, atâta apreciere. Recunoscătoare vă sunt.

(Motivația asta a fost super productivă pentru că m-a determinat să scriu un nou apel de angajare pentru contabil, apel la care am primit vreo 45 de CVuri în câteva zile, deci, mi-s mândră de el.)

Bun, mai am de lămurit de ce desteapta.ro și ce se întâmplă pe desteapta.ro.

Puținii oameni care mă cunosc, dar cred că și cei mulți care zic că mă cunosc deși știu puține lucruri despre mine, nu m-ar asocia niciodată cu asta. Sună așa – deloc modest, deloc poetic, deloc eli(ti)st.

Pe vremea când Mihaela Ciobanu scria procesele verbale ale ședințelor de Consiliu Director și pe aceeași vreme când Vlad Hodor făcea mai multă grafică pentru cercetași, le dădeam mereu feedback pe ce lucrau, pentru că așa sunt eu, perfecționistă de fel. Și acum fac la fel, mereu am ceva de zis. Așa s-a născut vorba <bine că ești tu deșteaptă> și mai departe ideea de desteapta.ro.

Dar ca să nu dezamăgesc pe nimeni, fac o pauză acum în timp ce editez aici și mai îmi fac încă o dată Ravenul că să am și acest răspuns.

134 zice tabelul de IQ dacă mai știu să calculez bine percentilele pe aici (oricum 59 din 60 e foarte bine, până și eu par mulțumită). Deci, conform DEX aș merita desteapta.ro.

(Acum toți psihologii îmi vor zice că relevant e EQ, și așa o fi, dar pe vremea când eu am terminat facultatea, nu se discuta despre așa ceva. Așadar, dacă aveți ceva teste validate pe România, primesc cu drag și-s chiar curioasă).

Și al doilea lucru ce-l am de lămurit pentru mine, că pentru voi e doar o curiozitate, este despre ce voi scrie.

Deocamdată constat că pot scrie cu la fel de multe cuvinte pe câte poate vorbi Gherman și pot face, la fel ca și el, multiple paranteze.

O să scriu opinii atipice despre experiențele mele sau tipice despre experiențele mele atipice. Uneori o să scriu doar titlurile.

Eu mă topesc deocamdată după educație. viață. cercetășie. bicicletă. natură. munte. filme vechi. albastru. Sala Radio. dezvoltare durabilă. cafeaua cu cardamon. oameni deștepți.

Mi-s dragi, dar încă nu mă topesc: zborul cu parapanta. managementul. teatrul. mersul alandala. psihologia. iubirea. fotografia. strategiile organizaționale. lucrurile simple și super eficiente.

Deci, probabil, despre asta.

O să fie o treabă atipică pentru început pentru mine. De aia am pus la header și o poză cu marea. Eu mă topesc după munte și apa nu-i în opțiunile mele. De aia articolul acesta nu are și foto.

O să fac multe tăieturi pentru că mie îmi place să scriu cu stiloul.

Deocamdată am promis că voi scrie după fiecare zbor cu parapanta și în fiecare weekend în care stau acasă (pare o modalitate bună să fac socotelile la final de an).

Dar știți cum e, când ești mic ești sigur că îți vei face o familie și îți vei cumpăra o casă. Timpul trece, și alte lucruri se întâmplă și nu mai ești așa sigur că vei avea o casă și o familie. Nu pentru că nu ți le planifici, ci pentru că Universul merită cunoscut.

3 thoughts on “cum de”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *