Bem o cafea la Cluj?

Și nu orice cafea și nu orice cafenea! Scout House își deschide pentru a doua oară ușa către comunitatea clujeană!

Ce este Scout House?

În primul rând Scout House este o anticafenea deschisă publicului larg. Vii să-ți bei timpul, nu cafeaua 🙂

Mai exact, conceptul de anticafenea implica un spațiu în care ai la dispoziţie ceai, cafea, internet, imprimantă şi proiector, iar tu vii aici să faci ce ai de făcut cu timpul tău: stai la taclale cu un prieten, înveți (că doar e sesiune), citești, te gândești la visul tău, te uiți la ultimul episod lansat din serialul tău preferat, faci ceva ce crezi tu că are sens.

Nu plătești cafeaua sau ceaiul, ci ora. Așa de tare îmi place conceptul ăsta pentru că-l simt împotriva pierdutului de vreme, tocatului de bani prin cafenele, consumerismului și a altora din categoria asta neabstractă care mie nu-mi place deloc.

Pe lângă acest program zilnic, poți organiza sau participa (în funcție de barca în care ești): cursuri, ateliere, concerte, expoziții, proiecții de filme etc. Noi oferim spațiul, tu vină cu ideea!

De ce îmi este mie drag Scout House?

Pentru că acest proiect a fost pus pe picioare de o echipă de tineri cercetași – cercetașii de prin Cluj (hai să-i numim așa) -, care și-au pus la bătaie timpul în mod voluntar și princeperile de viață, unele poate învățate la cercetași, altele nu.

Au avut două motive exemplare: să facă o casă pentru cercetași și să facă o casă pentru comunitate. Mi se pare genial! Ce să faci mai util și mai bun cu viața ta?

De ce îmi este mie super drag Scout House?

Pentru că Scout House se deschide a doua oară! Din motive independente de noi și dependente de loc și proprietar, a trebuit anul trecut să ne căutăm o altă casă.

Perseverența mi se pare o calitate, iar ea asociată cu dedicația îmi par că nasc magie. Energia oamenilor de a da iar cu var, de a căra iar chestii sus – jos, de a-și sufleca coatele până în pereții stomacului mi se pare un efort ce merită toată recunoștința mea. Chapeau!

Mâine seară, 22 ianuarie (ușor de reținut, cu o lună înainte de 22 februarie) de la 19 e ceremonia de deschidere, hai să zicem ceremonie că știu sigur că-s atenți la toate detaliile pe care le găsiți aici.

Dacă nu ajungeți mâine, îi găsiți în Cluj, în Piața Unirii, nr. 10, et. 2!

Să investim timpul cu folos zic la Scout House și oricând oriunde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *